Десетки сигнали заради силния вятър в София са постъпили в звеното за аварийно-спасителни дейности на Столичната община.

Редица населени места са без електричество заради бурния вятър
Още...

Премахване на паднали клони от пътните платна, паднали дървета в кв. „Горна Баня" и по Южната дъга, опасно скеле в кв. "Гоце Делчев", отстраняване на силно увредени пътни знаци, навеси и рекламни пана в различни райони на града са част от задачите, които звеното е изпълнило през нощта, съобщава Нова телевизия.

Паднало дърво е смазало кола до Южния парк, съобщи bTV.

Паднало е скеле на строеж през нощта заради силния вятър в столичния квартал „Гоце Делчев". Нанесени са щети на паркирали автомобили.


Продължава и работата по възстановяване на осветлението по ул. „ Любляна", ул. „Боряна", ул. „Иван Радоев", ул. „Маньово бърдо" и други в район „ Овча купел" 1, където са и най-сериозните проблеми от вятъра.

До обяд са подадени 125 сигнала за паднали клони по тротоарите и зелените площи в града са предадени за предприемане на действия по разчистването им на Столичния инспекторат, дирекция „Зелена система" и на районните администрации.

Осем екипа на фирмите, ангажирани с поддръжката на уличното осветление работиха през изминалата нощ по възстановяване на прекъснато осветление. Най-сериозни проблеми вятърът създаде в южните райони на София.

Работата на всички екипите ще продължи и през днешния ден. От Столична община призовават, заради продължаващия вятър и през днешния ден, хората да отстранят от прозорците и балконите си недобре закрепените предмети, а на управителите на строителни фирми да проверят състоянието на оградите и строителните скелета, както и да предприемат действия по обезопасяването им. Призовават се гражданите да са внимателни при придвижването си на открито.

Двама души с наранявания от силния вятър са били приети в „Пирогов". 38-годишна жена е постъпила снощи. Клон от топола паднал върху крака й и го счупил. Предстои днес или утре жената да бъде оперирана.

В лечебното заведение е приет и 47-годишен мъж, който бил ударен от падащ предмет от строителен обект. След като получил необходимата помощ, пострадалият е освободен за домашно лечение.