Служител на инспекцията по труда в Габрово е уволнен, защото е сложил колаж със смешен и доста критичен надпис към премиера в оставка Бойко Борисов и към феновете му.

Дисциплинарното уволнение е обяснено с "уронване престижа на институцията", съобщи Нова ТВ.

На колажа се вижда самият Борисов и се чете надписът: "Не е тъпо да си възрастен и да вярваш в Дядо Коледа. Тъпо е да си възрастен и да вярваш в Бойко Борисов".

57-годишният инженер Илиян Владов е намерил смешния колаж в интернет, разпечатал го и го закачил в кабинета си.

Първо го обвинили в политическа агитация. А после - че уронва престижа на Инспекцията по труда.

"Въпросното нещо съм го приел от смешната страна. Все пак като български гражданин имам право на мнение. Свободно. Не като преди 1989 година", смята Владов.

Процедурата по уволнението му продължила повече от месец, а любопитното е, че сигналът срещу него бил подаден до централата на Главната инспекция по труда.

"Разберете ме. Не съм компетентна да казвам и да се произнасям. Уволнила го е Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". Дори мисля, че е анонимно", заяви Катя Колева, която е директор на "Инспекция по труда" - Габрово.

От централата на агенцията са изпратили писмено становище. В него повтарят мотивите от заповедта за уволнение на Владов - че е уронил престижа на службата.

Самият той е решил, че ще си търси правата в съда.