Републиканските пътища са проходими при зимни условия, пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени. Проблемните участъци са обработени и  опесъчени, съобщиха от АПИ.

Температурите са в интервала от -5С° до 14С°.
Времето над страната е предимно облачно.

Вятър духа в областите Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Кюстендил, Силистра, Търговище, Шумен, Разград, София,  Русе, Смолян, Варна, Бургас и Ямбол.

Слаб дъжд превалява в района на Гоце Делчев.

Слаб сняг вали в областите Смолян, Благоевград, Бургас, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив и София, както и в  районите на  Разлог, Исперих, проходите Предела и  Шипка, и Прохода на републиката.


Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия": Във връзка с изпълнение на обект:"Търговски комплекс - бензиностанция с АГСС, обслужваща сграда със заведение за бързо хранене и паркинги" на АМ "Тракия" в участъка „Ямбол - Карнобат" при км 298+152 и при км 298+234, ляво, е въведена ВОБД за ограничение на скоростта до 70 км/ч.

АМ „Хемус":  
Област София:
Поради предстоящо извършване на авариен ремонт  на виадукт „Елешница" е въведена временна организация, като  движението на МПС изцяло се насочва от активната лента  в изпреварващата лента  на ляво платно в посока Варна-София от км  6+500 до км 8+000; поради извършване на авариен ремонт от км 32+500 до км 33+500 движението на МПС изцяло се насочва от крайната дясна лента в крайната лява /изпреварващата/ лента за движение  на ляво платно в посока София.

АМ „Люлин": без ограничения.
АМ „Марица": без ограничения.
АМ „Черно море": без ограничения.
АМ „Струма": без ограничения.


Състояние на проходите:

Златишки - затворен за всички МПС;
Върбишки - затворен за всички МПС;
Троянски - затворен за всички МПС;
Предела - отворен за всички МПС;
Пампорово - отворен за всички МПС;
Ришки - отворен за всички МПС;
Обзорски - отворен за всички МПС;
Републиката - отворен за всички МПС;
Айтоски - отворен за всички МПС;
Котленски - отворен за всички МПС;
Печинско - отворен за всички МПС;
Рожен - отворен за всички МПС;
Превала - отворен за всички МПС;
Петрохан - забранено за  движение на МПС над 12 т;
Твърдишки - забранено е движението на МПС над 10 т;
Дюлински - забранено за тежкотоварни автомобили;
Вратник - забранено е движението на МПС над 10 т;
Шипка - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.