В ареста остава мъж, пребил пенсионер до смърт във Видин, съобщи прокуратурата. Убийството е станало на 21 януари 2021 година в с. Ружинци, област Видин. В хода на разследването по случая е било установено, че обвиняемият А.К. и П.А. работели в стопанството на частно лице. Те живеели заедно. Обвиняемият често употребявал алкохол, ставал раздразнителен и агресивен, предизвиквал конфликти. За разлика от него, П.А. имал благ и кротък характер, физически бил по-слаб от А.К. Свидетели по делото заявяват, че обвиняемият нанасял побои на съжителстващия с него мъж, оставял го да спи на студено.

След побоя пострадалият мъж се оплаквал от болки в областта на корема. Питал познати в селото за сода и оцет, които смятал, че помагат за облекчаване на състоянието му.

Ден по-късно П.А. не отишъл на работа, заради влошеното си състояние. Казал на А.К., че не може да ходи. Вечерта бил открит мъртъв в обитаваната от тях къща.

 Бивш македонски полицай, осъден за убийство, е задържан в София
Обновена

Бивш македонски полицай, осъден за убийство, е задържан в София

Той има 14-годишна присъда

Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза посочва като причина за смъртта на пострадалия остра кръвозагуба в коремната кухина, вследствие на разкъсан хилус на слезката.

На този етап от досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за виновността на А.К. в причиняването на смъртта на П.А. Обвиняемият е многократно осъждан за извършени тежки умишлени престъпления. Има налагани наказания "лишаване от свобода".