Поради получена информация, че правителството на свое заседание е подготвило приемането на плана за въвеждането на еврото като официална валута в България, "Възраждане" излезе на протест пред Министерството на финансите. Припомняме, че този план беше подписан от ексфинансвия министър Асен Василев на 2 юли тази година. А на 2-ри ноември щеше да се реализира втората стъпка от него от служебното правителство на Радев. Това щеше да се случи без обществено обсъждане и без никаква публичност. Дори служебното правителство опитва да забрани правото на референдум на българските граждани. Правителството, което не е избрано от нас българите, опитва да ограничи нашия глас по темата.

Днес председателят на партията и кандидат за президент д-р Костадинов сподели във своя профил в социалната мрежа Фейсбук, че са нямали никакво време за реакция, но веднага щом са разбрали новината са решили да организират протест. Ето какво каза още той във видео обръщението си:

"В края на миналата седмица получихме информация, че правителството готви приемането на плана за въвеждането на еврото като официална валута в България на своето заседание в сряда.

Нямахме никакво време за реакция и затова организирахме протест ден преди приемането на плана. За наш лош късмет денят беше проливно дъждовен и в уреченото време пред Министерството на финансите се събрахме само стотина души.

Само че съдбата обича смелите. Тези 100 българи очевидно бяха достатъчни, за да уплашат правителството на Радев, което не вкара точката за еврото в дневния си ред вчера. На този етап спечелихме важна тактическа победа!

Битката спечелихме, но войната продължава! Изборът е в нашите ръце, а той от 145 години насам е един и същ - свобода или смърт, Възраждане или робство! Време е за Възраждане!", каза д-р Костадинов.

"Възраждане" е единствената партия, която застава зад българския лев и българската финансова независимост. Тя се противопоставя още на Зелената сделка и дискриминационния зелен сертификат. От години "Възраждане" има ясни позиции по ключови за страната ни теми и организира протести, против анти българската политика на управляващите. Възраждане се бори за доверието на българските граждани, за да може да стане част от 47-то Народно събрание под номер 5 в интегралната бюлетина.

Всички позиции на "Възраждане" по актуални теми може да намерите на техния сайт.