emaxpress
В телефонен разговор в сутрешния блок на БНТ журналистката Валерия Велева коментира писмото, написано от Ахмед Доган до нея.

Повод за това писмо беше статия на Велева, публикувана в печатното издание на 23 март под заглавието "Парите повличат Доган и ДПС".

Велева коментира, че обвиненията, които отправя към нея лидерът на ДПС са много сериозни и го призова да извади доказателства за твърденията, че го е манипулирала и изнудвала.

"Нека да оповести конкретните оферти, които съм давала и колегите, пред които съм ги казала. Нека докаже, че съм го притискала по някакъв начин", заяви Велева.

Тя допълни, че за последните 17-18г. е написала много материали за Ахмед Доган и партията му, самият той е предпочитал да дава интервюта за нея, когато е било необходимо да бъде изяснен даден проблем, защото е знаел, че мнението му ще бъде коректно цитирано.

По повод твърдението на Доган, че му е звъняла по телефона относно случая „Цанков камък" Велева каза: „Звънях му не 6, а 16 пъти, това беше за да се поиска и неговата реакция, и неговото мнение. Аз имам обяснение защо реагира по този начин. Това е безпрецедентно писмо, което показва че г-н Доган не е онзи достолепен мъж, какъвто се показва и за какъвто съм го смятала", коментира Велева.

Тя заяви още, че ще заведе дело за клевета срещу Ахмед Доган, след като се посъветва с адвокати.

Велева отправи призив и към всички български политици, с които е работила през последните 20 години и е направила над 3 000 интервюта и коментари:

"Който и да е от тях, един поне нека да се обади и да каже, че съм го притискала или манипулирала".

Журналистът на „Труд" категорично отрече да е получавала материална облага от ДПС и допълни "нека Доган да докаже, че ми е плащал". Т

я е категорична, че писмото я компрометира и дори е опит за заплаха. Според нея писмото е изключително скандално и трябва да бъдат намерени отговори на въпросите, които повдига.