Военномедицинска академия отправя апел към всички граждани, чието здравословно състояние позволява, да помогнат и да дарят кръв. В кръвния център на лечебното заведение са предприети всички необходими противоепидемични мерки, които да гарантират сигурността и здравето и на служители, и на дарители.

ВМА още от създаването му през 1993 г. Мисия, с която екипът се справя повече от успешно - за последните 15 години кръводарителите във ВМА са се увеличили с близо 90%.

Разкриват във ВМА още една зала за ваксиниране

Разкриват във ВМА още една зала за ваксиниране

Ваксинират по 20 души едновременно

Всеки здрав човек, на възраст между 18 и 65 години, може да дари кръв и да помогне на някой друг да живее. Дарители, преболедували COVID-19, могат да го направят 28 дни след пълното оздравяване. Дарители, които са си поставили ваксина срещу коронавирус, също могат да дарят кръв - 28 дни след втората доза, пояснява дпроф. Попов.

Всеки, който иска да подкрепи кампанията "Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!", може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 ч в Кръвния център на ВМА. За повече информация можете да се свържете с екипите на центъра на тел.: 02/ 922 55 06.