Всеки втори шофьор е засечен в нарушение или е задържан заради фалшиво свидетелство за управление на МПС. Това съобщиха от ОДМВР-Кърджали след проведената спецакция по превенция на пътнотранспортния травматизъм.

В хода на акцията са проверени 377 моторни превозни средства и 686 лица. 180 са установените нарушения на ЗДвП, за които са съставени 19 акта и 78 фиша, заснети са с технически средства 83 клипа за превишена скорост. Четирима водачи са управлявали със скорост от над 100 км/час при ограничение 60 км/час.

Рекордьорът е по главния път - със 138 км/час. 33-годишен водач е представил фалшива шофьорска книжка, издадена в чужбина. Той бил проверен на бул."България" в областния град. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Незаконен превоз на животни е извършвал 38-годишен водач на товарен "Фолксваген", констатирали полицейски служители при проверка в село Габрово вчера около 18.30 часа. Мъжът не представил разрешителни документи. Съставен е акт за административно нарушение по Закона за ветеринарномедицинска дейност от служители от Областната дирекция по безопасност на храните.