Експлозия до аптека, собственост на бизнесмена Веселин Марешки, в Бургас, съобщава Нова телевизия.

Няма пострадали хора.

От ОДМВР – Бургас уточниха, че е получено съобщение за избухнало взривно устройство в близост до аптека, разположена в партерното помещение в бл. 55, вх. Т, в к-с „Славейков”. Сигналът е подаден към 03.30 ч.

Взривът пред аптеката не е предупреждение към мен, а към българите, смята Марешки

Взривът пред аптеката не е предупреждение към мен, а към българите, смята Марешки

Това заявява бизнесменът Веселин Марешки

Изпратените полицейски екипи са установили, че при инцидента няма пострадали хора,  но са нанесени материални щети по охранителната щора и остъклението на аптеката, както и на апартамента над търговския обект. Там са счупени стъклата на остъкления балкон. Нанесени и щети по предното стъкло на един лек автомобил, паркиран в близост, допълват от полицията.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието, като предстои извършването на повторен оглед от служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, които да установят вида и големината на взрива.

Живущите в бл. 55 между 18-и и 19-и вход в ж.к. "Славейков" са чули силен тътен.

 "Никой не ми е отправял предупреждения и заплахи. Аптеката ми в Бургас функционира поне от 10 години", изтъкна Марешки пред телевизията.

Ако някой "има някакви проблеми с мен или бизнеса ми", трябва да ги решава по правов начин, поясни той.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура-Бургас е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Производството е за престъпление по чл.333 от НК.