От 1 юни община Ямбол стартира благотворителна кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите и близките на загиналите при инцидента в местността „Бакаджиците".

Това обяви кметът на града Георги Славов. Дарения могат да бъдат направени на сметката на община Ямбол: BG 13 SOMB 91308424420344, ОБЩИНСКА БАНКА  АД, SOMBBGSF, КОД  ЗА ДАРЕНИЯ  ОТ  СТРАНАТА   -  445100, като дарителите посочат, че средствата са за засегнатите от трагедията.

Под знака на благотворителността ще преминат и предстоящите мероприятия за Деня на Ямбол. За целта ще бъдат поставени урни на местата, където се провеждат проявите.

Самите мероприятия ще започват с минута мълчание в памет на жертвите.

Днес е втори ден на траур в община Ямбол. Отменени са всички общински прояви до 31 май, а тези през идната седмица са редуцирани.

Още в злополучния Спасовден, след инцидента на Бакаджик, кметът Георги Славов се обърна с апел към гражданите през тридневния траур да се въздържат от увеселителни прояви, а политическите партии да ограничат предизборните си изяви.

Днес и утре ще бъдат погребани още четирима граждани на Ямбол, които загинаха в ужасния инцидент. Община Ямбол пое разходите по погребенията на всички жертви на злополуката, които са вече 17.