Според Георги Кадиев идеите за структурни промени е трябвало да бъдат обсъдени предварително, защото някои от тях са спорни.

Новият министър на вътрешните работи трябва да измие лицето на България, за да се избегне налагането на санкции от Брюксел през юни в областта на правосъдието и вътрешния ред. Това каза членът на Висшия съвет на БСП Георги Кадиев, цитиран от БНР.

Кадиев предложи също да се напише закон за еврофондовете, за да има законова база за работата на новия вицепремиер, който ще контролира тяхното използване.

„За мен е ключово какъв ще бъде докладът през юни месец. Ако в следващите два месеца изтървем срока да направим няколко добри неща, които да убедят Брюксел, че нещата се движат в правилната посока, най-вероятно ще се стигне до предпазна клауза по глава правосъдие и вътрешен ред, глава 24," обясни Кадиев.

"Това вече означава вероятно и много силен натиск за предсрочни избори. Така че решенията, които днес ще бъдат предложени за министър на МВР и министър на еврофондовете, са изключително важни решения," категоричен беше членът на Висшия съвет на БСП.