Общо 1804 литра горива (дизел, бензин и биодизел) са задържани от митническите инспектори в ТД Митница Русе, съобщава Агенция "Митници". Горивата са открити при проверки на частни имоти в областния град.

На 14.04.2022 г. при извършена съвместна проверка митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР - Русе открили в частен имот в гр. Русе 101 броя различни по вид и големина пластмасови туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукти. В тухлена постройка митническите служители установяват, че в 36 от тубите се съдържа 453 л жълтеникава течност с мирис на нефтопродукт - бензин. В гаража инспекторите намирили още 46 туби, съдържащи 889 литра зеленикаво-жълта течност с мирис на нефтопродукт- дизелово гориво, а в пристройка на къщата откриват 19 туби от минерална вода, пълни с 216 литра кафеникава течност с мирис на енергиен продукт - биодизел. Горивата нямат документи за платен акциз.

При друг случай от 14.04.2022 г. отново при друга съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР - Русе, отново в частен имот са открити 246 литра дизелово гориво в 8 туби с различни вместимости. Те също са нямали документи за платен акциз.

Горивата са иззети от митническите служители. На нарушителите са съставени актове за административно нарушение.

Задържаха 3000 литра горива и нелегална ракия в Русе

Задържаха 3000 литра горива и нелегална ракия в Русе

В един от случаите собственикът на имота не е представил документи