Задържаха трима мъже за наркотици в Пазарджик. При проверка е открита марихуана в 34-годишна жена. Направена е и проверка на автомобил, забелязал двама мъже, единият от които - на 27 години, опитал да изхвърли в храстите полиетиленово пликче с около 5 грама амфетамин.

В района на бензиностанция на изхода от областния град автопатрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от 42-годишна. При проверката станало ясно, че - тя държи в себе си две полиетиленови пликчета, с бяло прахообразно вещество - метамфетамин, а дрегерът показал, че дамата е седнала зад волана след употреба на алкохол.

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, а срещу тях са образувани бързи производства. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Също така е образувано производство срещу възрастна жена, причинила смъртта на куче по особено жесток начин. Сигналът за инцидентът е подаден в събота.

Полицейски екипи извършили оглед в присъствието на ветеринарен лекар. В хода на разследването било установено, че извършител на престъпното деяние е 78-годишната съседка. Срещу нея е образувано бързо производство.