Окръжна прокуратура - Хасково внесе искане в съда за задържане за срок до 40 дни на турския гражданин, издирван от Интерпол.

61 годишният е обявен за международно издирване по линия на Интерпол с червена бюлетина по искане на Републиканската прокуратура на Турция. гр. Истанбул. Това съобщиха от пресцентър на Апелативна прокуратура - Пловдив

Той е задържан на 14 февруари 2020 г. в гр. Хасково, като му е бил наложен арест до 72 часа с постановление на прокурор от ВКП. Установено е, че мъжът е обвинен от Висш наказателен съд в гр. Истанбул, за трафик на наркотици. По което му е наложено наказание от 23 години, 5 месеца и 7 дни "лишаване от свобода", с остатък за изтърпяване от 19 години, 3 месеца и 16 дни "лишаване от свобода".

Посочено е, че престъплението е извършено на 12 декември 2007 г. и 13 декември 2007 г., в гр. Истанбул. Издадената национална заповед за задържане на Д.Д. от Републиканската прокуратура на Турция, гр. Истанбул, е от 14 януари 2016 г.

Исканата мярка за "временно задържане" е за срок до 40 дни, като през това време съдебните власти в Република Турция следва да изпратят молбата за екстрадиция на Д.Д.., след което ще се пристъпи към същинското съдебно производство по искането за предаването му.