Задръстванията в посока към София започнаха.

Километрична колона се е образувала по магистрала „Хемус” преди тунела „Ечемишка”. Движението се извършва в една лента.

Припомняме, че заради ремонти ограниченията в движението по това трасе са на няколко места. Ремонтират се и тунела „Ечемишка”, както и „Витиня”, виадукт „Елешница“ и участъкът при 41-ви километър - между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“. 

Трафикът на българо-турската граница е интензивен, след като сутринта от Гранична полиция не регистрираха увеличаване на потока. На граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капъкуле" има 5-километрова колона от ТИР-ове.

Някои шофьори на тежкотоварни автомобили чакат да преминат границата повече от 20 часа.

Граничният пункт "Капитан Андреево" работи на пълен капацитет. Отворени за движение са и 10-те платна за леки автомобили. Очаква се в късния следобед движението да се засили.

През граничните пунктове "Капитан Петко войвода" и „Ивайловград“ пътуването към Гърция и към България е по-спокойно. Затова пътуващите могат да ползват алтернативни маршрути и да преминат българо-гръцката граница през тези пунктове.

По информация на Дирекция „Гранична полиция“ към момента обстановката по граничните пунктове е нормална.

Засилен е потокът от автомобили за излизане от страната на „Кулата“ и „Маказа“, както и по двата моста над Дунав. там сутринта имаше известно струпване на тежкотоварни автомобили, което е преодоляно.