Димитър Желязков - Митьо Очите е арестуван в Истанбул, съобщава "24 часа".

Арестът е извършен тази нощ при съвместна операция на българските и турските служби. Източници разкриха пред вестника, че операцията е координирана на най-високо ниво. Задържането е станало в продължение на акцията по разпространение на наркотици, при която Очите успя да се изплъзне, допълва изданието.

Борисов: Турски министър участва в залавянето на Митьо Очите

Борисов: Турски министър участва в залавянето на Митьо Очите

Очите все още не е екстрадиран, но сега се подготвят документите.

bTV съобщава, че Очите е бил задържан снощи в Истанбул. Той е официално издирван от Интерпол. На страницата на полицейската организация пише, че Желязков се издирва във връзка с участието му в организирана престъпна група, свързана с рекет, изнудване и палежи с цел печалба.

Снимка 371864

Източник: Интерпол

Обявиха Митьо Очите за издирване

Обявиха Митьо Очите за издирване

Престъпната група на Митьо Очите била доста влиятелна

БНТ също потвърждава информацията. Телевизията информира, че предстои България да изпрати искане за екстрадицията му до турските съдебни власти.

БНР отбелязва, че Очите е влязъл в Турция не от България, а от Гърция.

От специализираната прокуратура съобщиха, цитирана от bTV, че арестът е станал около 03,00 часа тази нощ в хотел. Желязков е преминал границата Гърция - Турция в четвъртък и благодарение на светкавичната реакция на турските власти е бил задържан.

По-рано тази седмица Митьо Очите бе обявен за общодържавно издирване.

Димитър Желязков успя да се изплъзне, след като специализираната прокуратура и ГДБОП предприеха операция по Южното Черноморие.

Прокуратурата съвместно с ГДБОП задържа организирана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици, ръководена от Очите. Групата се занимавала и с палежи на автомобили и обекти. Властите предварително са имали информация, че Желязков е напуснал страната в понеделник, като това е станало законно, тъй като той не е бил подсъдим или обвиняем.

Спецакция в Бургас срещу банда, ръководена от Митьо Очите
Обновена

Спецакция в Бургас срещу банда, ръководена от Митьо Очите

Задържана е организирана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици

При акцията в Бургас бяха арестувани 19 души.