Варненският бизнесмен Михаил Михов, собственик на марките бира „Леденика" и „ММ", не е платил дълговете си на компанията „Готмар" от град Съединение. "Готмар" произвежда пластмасовите бутилки за продукцията му.

След две години протакане „Готмар" са твърдо решени да си приберат вземанията в размер 750 000 лв. и образуват изпълнително дело срещу Михов. След празниците имоти на Михов във Варна ще се продават на публичен търг.

Един от тези имоти е детска градина, ипотекирана от Михов още през 2006 г, информират Money.bg.

Целодневна детска градина „Светулка 2" е вече описана и ще бъде продадена. Не е ясно как детската градина, разположена в подблоковото пространство в сградата на улица „Баба Тонка" 14 ( в атрактивния квартал около Зимно кино „Тракия"), е станала собственост на фирма „Вайн Селект", контролирана от Михов.

Детската градина се помещава в сградата вече повече от 20 години. Изглежда община Варна в един момент и по някаква причина е продала помещението на „Леденика". Всъщност актът за продажба е изчезнал мистериозно.

Източници, запознати с подробности около предстоящия търг, са информирали Money.bg за това, че Михаил Михов е имал и задължение в размер на 250 000 лв. към доставчиците на опаковки „Готмар", но вече го е погасил, тъй като е било лично.

Освен че е собственик на двете марки евтино пиво, Михаил Михов стои и в основата на известния варненски завод за вино с ресторантска база „Димят".

По закон и справедливост общинската детска градина, която в момента плаща наем на фирмата на Михов, не би трябвало да е негова.

Наскоро Михов бе избран за председател на българската Баскетболна федерация.