Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е под карантина.

Той съобщи в профила си във "Фейсбук", че се е самоизолирал след потвърждението на премиера Бойко Борисов, че е с положителен тест за коронавирус.

Борисов е с коронавирус
Обновена

Борисов е с коронавирус

Той разкри, че е с общо неразположение, но по преценка на лекарите остава на домашно лечение

"С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък. От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест", написа Ангелов в социалната мрежа.

Днес от СРЗИ обявиха, че премиерът ги е уведомил и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица, контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.