Огнеборци в Пазарджик гасиха пожар в жилищна кооперация. За съжаление при инцидента е починала жена, живееща в един от апартаментите на сградата, съобщи Нова телевизия.

Сигнал за разразилия се огън бил получен в пожарната рано тази сутрин около 04.45ч. Незабавно към мястото за изпратени дежурните екипи на РСПБЗН-Пазарджик, линейка на "Спешна помощ" и автопатрул на РУ-Пазарджик.

Пристигайки на мястото огнеборците установили, че гори апартамент намиращ се на третия етаж от жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращият се над него апартамент.

Пожар изпепели ресторант в Несебър

Пожар изпепели ресторант в Несебър

Причините за пожара са в процес на изясняване

Започнало незабавно пожарогасене и евакуация на всички хора от този вход на сградата. На мястото били позиционирани 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Пожарът бил локализиран, а по-късно и потушен напълно. Екип на "Спешна помощ" е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване. В едно от помещенията на апартамент намиращ се над този, в който е възникнал пожара е открито тялото на неговата 43-годишна обитателка. Въпреки опитите на медиците на място да я реанимират тя е починала.