Жителите на девинското село Триград и на още три родопски села излязоха на протест на пътя Кричим-Девин, съобщи БНР.

Недоволните настояват за ремонт на пътя, тъй като вече втори месец отсечката към Триград е блокирана заради водното бедствие през декември.

Акцията на местните жители е в отговор на частично взетите решение за отпускане на пари за ремонт на най-засегнатите участъци до Триград. Според тях с това проблемите изобщо не са решени в дългосрочен план.

Триград получава над 5 млн. лв. да си възстанови пътя

Триград получава над 5 млн. лв. да си възстанови пътя

С решение на Междуведомствената комисия

"Председателят на сдружение "Бъдеще за Триград" Нели Митева заяви, че трябва да има цялостно решение на проблема с пътя. В случая не се касае само за тези два участъка, а за цялостен ремонт.

Кметът на Девин Здравко Иванов заяви от своя страна, че за цялостен ремонт на пътя Тешел - Кестен ще са необходими десетки милиони левове и без подкрепата на държава общината не може да се справи

"Към момента междуведомствената комисия е одобрила нашето предложение, предстои да бъдат осигурени средствата от Министерски съвет. Провели сме обществена поръчка за двата компрометирани участъка. Надявам се от началото на март да започнат строително-монтажните работи и възстановяването на трите участъка на пътя".