Ливърпул и Порто не успяха да излъчат победител в тазвечершната среща от осминафиналите в Шампионска лига, завършвайки при нулев резултат. Въпреки това, "червените" се класираха на четвъртфинал в турнира, след като в първия двубой победиха с категоричното 5:0.

Все пак, вратарят на гостите - Икер Касияс записа своя мач №56 със "суха" мрежа в европейските клубни турнири. След него е само Джанлуиджи Буфон, който има 49 на сметката си, а утре - срещу Тотнъм, ще преследва двубой без допуснат гол №50.

Ливърпул - Порто (Развой на срещата по минути)
на живо

Ливърпул - Порто (Развой на срещата по минути)

"Мърсисайдци" имат аванс от пет гола срещу своя съперник

Доста скучна първа част предложиха и двата отбора на публиката на "Анфийлд" и на зрителите пред телевизионния екран. За 45 минути не станахме свидетели на нито един точен удар към една от двете врати, а и интересни ситуации също почти липсваха. Предвид сериозния аванс за "мърсисайдци" обаче, това не бе нещо неочаквано.

Една от хубавите атаки за домакините бе пропиляна от Мане, който стреля отблизо, но топката премина високо над напречната греда. При повторният му опит, малко по-късно, изстрелът му срещна гредата. В заключителните минути на първата част, възпитаниците на Клоп имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. Морено се строполи на тревата, след единоборство със съперников играч, но реферът бе категоричен, че нарушение няма.

Снимка 343870

Източник: GettyImages

В 52-ата минута най-накрая футболист на Порто отправи точен удар в противниковата врата и изобщо в мача. Уорис стреля опасно, но Каруис се хвърли и спаси. Малко преди това, Милнър не успя да засече добре пас от Лалана и топката излезе в аут.

В 59-ата минута дойде и най-опасната и интересна ситуация в срещата. Капитанът на Порто блесна с изключителната си намеса, след като колегите му в отбрана изпуснаха Фирмино и той бе останал очи в очи с Касияс, който нахлу отдясно. Лидерът на гостите се хвърли в краката на атакуващия играч на Ливърпул и изчисти топката.

Малко преди да изтекат редовните 90 минути, Торес засече топката от центриране, но Ловрен се намеси по чудесен начин и изчисти преди съперникът му да успее да стреля към вратата на Кариус.

В заключителни минути, отборът на Ливърпул се активизира и успя да достигне до няколко добри голови възможности. Най-чистото положение бе на сметката на Дани Ингс, който остана сам срещу Касияс и отправи опасен удар с глава, но стражът блесна с невероятно спасяване.

Предвид показаното от двата отбора тази вечер обаче, логично срещата на "Анфийлд" завърши при резултат 0:0.

Снимка 343871

Източник: GettyImages