Манчестър Юнайтед постигна минимална победа с 1:0 като гост на Бенфика и на практика се класира за осминафинал в Шампионската лига. "Червените дяволи" имаха териториално превъзходство през по-голямата част на мача, но успехът дойде в стил характерен за техния треньор.

Маркъс Рашфорд вкара хитър комичен гол, но след това напусна терена контузен. "Орлите" от Лисабон не можаха да упражнят натиск в края.

НА ЖИВО: Бенфика - Манчестър Юнайтед 0-1
на живо

Бенфика - Манчестър Юнайтед 0:1

"Орлите" са първият отбор воден от Специалния


Мачът започна със здрава битка в центъра. Португалците бяха по-атакуващият отбор до 30-та минута, но превъзходството им беше минимално. Англичаните имаха известни трудности с изнасянето на топката в началото, но постепенно пренесоха играта напред. Това стана когато пресата на "орлите" отслабна.

Домакините имаха едно положение пропиляно от Салвио. След първия половин час гостите упражниха натиск с активна игра на Матич и Лукаку. Но топките или не стигаха до Рашфорд или имаше нападател имаше в засада.

И двата отбора останаха доволни от нулевото равенство след първите 45 минути.

Снимка 318685

Източник: GettyImages

След почивката играта трайно беше пренесена в полето на домакините. Броят на пасовете стана три към едно, притежанието на топката 72% на 28% в полза на Юнайтед. Но превъзходството не водеше до нищо.

Маркъс Рашфорд видя, че младият вратар на Бенфика излиза лошо и на няколко пъти го пробва с остри центрирания. На два пъти от корнер нападателят беше близо до попадение. То се получи след изпълнение на фаул. Рашфорд центрира дълбоко отляво, Свилар се усети, върна се, хвана топката и от инерцията влезе във вратата. Голът би могъл да бъде записан на вратаря. След мача стана ясно, че Моуриньо е дал инструкции да се тормози младия вратар с дълбоки центрирания.

Снимка 318689

Източник: GettyImages

Малко по-късно Рашфорд седна на земята и поиска смяна, оплаквайки се от контузия в коляното.

В последните минути Бенфика спечели няколко корнера, но можеше да получи второ попадение при активните контри на резервата Марсиал.

Така Манчестър Юнайтед има 9 точки от 3 мача при оставащи две домакинства. Това означава 90% осигурен осминафинал. Най-големият съперник на "червните дяволи" се оказа Базел, спечелил с 2:0 срещу ЦСКА в Москва. Швейцарците имат 6 точки и бяха тотално надиграни при единствената си загуба на "Олд Трафорд". ЦСКА (Москва) е с 3 точки, а Бенфика е с малък шанс да продължи в Лига Европа и с 0 точки.

Снимка 318686

Източник: GettyImages