Наполи и ПСЖ не се победиха в среща от Група "С" на Шампионската лига. Битката на стадион "Сан Паоло" завърши при резултат 1:1.

Точен за домакините беше Лоренцо Инсине, разписал се от дузпа, докато за гостуващия състав голът бе отбелязан от Бернат.

Двата отбора се намират в доста деликатна ситуация, като новото равенство между тях спокойно може да се приеме и в двата лагера за загуба на две точки. Ливърпул е с актив от 6 пункта, колкото има и Наполи. ПСЖ е с 5, а последният тим в класирането - Цървена звезда разполага с цели 4 точки. Така до самия край на надпреварата в групата няма да е ясно какво точно ще се случи в нея.

Снимка 387837

Източник: UEFA.com

Водещата новина за предстоящия сблъсък бе, че Джанлуиджи Буфон най-после ще запише своя дебют за ПСЖ в Шампионската лига. Така и стана. Легендарният италиански вратар изтърпя наказание от 3 двубоя и ще застане под рамката. За него срещата със сигурност бе специална, тъй като той се завърна в родната страна с екипа на чуждестранен отбор за първи път в кариерата си.

Единсон Кавани пък пропусна последните два мача за парижани, тъй като имаше контузия и не започна като титуляр на "Сан Паоло". Уругваецът все пак се появи на терена 15 минути преди края на срещата.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Наполи - ПСЖ 1:1, Инсине изравнява от дузпа!
на живо

Наполи - ПСЖ 1:1, Инсине изравнява от дузпа!

Срещата стартира в 22:00 часа

Първото полувреме предложи на феновете по трибуните динамична и раздвижена игра, изобилстваща от любопитни ситуации.

Атаките се редуваха пред двете врати, като бе трудно да бъде определен състав, който е ръководещ двубоя и задаващ темпото на игра.

Предвид факта, че бранителите и вратарят на ПСЖ играеха по-често с топката, би следвало да се предположи, че опонентът е бил по-настъпателният и експанзивен състав на терена.

Снимка 387836

Източник: UEFA.com

Чистите положения обаче по-скоро бяха равномерно разпределени, като Мбапе, Неймар и Верати бяха най-настоятелни в предни позиции за гостите, докато Инсине и Мертенс опитваха да задават верния тон на играта на италианския състав. За съжаление и на двамата, често се случваше подаванията към тях да не са съвсем точни, което видимо ги изнерви и напрегна.

Неймар продължи и в тази среща пък да упражнява и демонстрира собствената си техника, на моменти пренебрегвайки съотборниците си. Финтовете му бяха високо оценени от феновете, които дори го аплодираха, но очевидно за Ди Мария и Мбапе те не бяха от полза.

Снимка 385459

Източник: UEFA.com

Преди почивката изглеждаше, че голове по-скоро няма да бъдат отбелязани, но във втората минута на едноминутното дадено продължение от рефера Койперс, Мбапе проби на скорост през отбраната на Наполи и върна топката към Бернат, който бе точен за 0:1.

В 61-ата минута Кайехон бе съборен в наказателното поле, като реферът Койперс не мисли дълго, преди да посочи бялата точка. Зад топката застана Лоренцо Инсине, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:1.

Снимка 385457

Източник: UEFA.com

Втората част бе белязана от множество пропуски на футболистите на домакините, основно на Мертенс. Той сякаш бе загубил някакъв облог срещу Буфон, като всеки негов изстрел или бе спасяван от опитния страж, или пък някак не попадаше в очертанията на вратата, въпреки че изглеждаше насочен по перфектен начин.

Впоследствие Мертенс напусна терена принудително, като очевидно контузи ръката си в наглед безобидно единоборство.

Снимка 385452

Източник: UEFA.com

Така или иначе, въпреки опитите на домакините да стигнат до спечелването на трите точки, това така и не се случи. Битката в тази група очевидно ще бъде до последния възможен момент.

Цървена звезда победи Ливърпул с 2:0

Звезда шокира Ливърпул на "Райко Митич"! Борбата в Група "С" става жестока!

Домакините нокаутираха именития си гост за 7 минути