Развръзката в група "С" на Шампионска лига ще стане ясна в последния кръг, като три отбора гонят класиране към елиминациите, след като ПСЖ победи Ливърпул с 2:1.

Парижани събраха 8 точки и се наредиха на втора позиция в групата, докато лидерското място към момента принадлежи на Наполи, който е с 9 пункта след успеха над Цървена Звезда тази вечер.

Ливърпул е на трета позиция с 6 точки, така че победата за футболистите на Юрген Клоп в последния кръг на "Анфийлд" срещу Наполи е задължителна.

Срещата предложи много интересно първо полувреме, в което паднаха всички голове.

ПСЖ - Ливърпул 2:1, страхотен мач в Париж!
на живо

ПСЖ - Ливърпул 2:1, страхотен мач в Париж!

Сблъсъкът е от изключително значение за домакините

Още в началните минути домакините овладяха инициативата и се настаниха в половината на съперника, търсейки ранно попадение. Всичко друго освен победа днес, до голяма степен означаваше, че ПСЖ ще приключи участието си в Шампионска лига още в груповата фаза...

Напрежението не смути парижани, които в 7-ата минута стигнаха до първа опасност пред вратата на Алисон, който се намеси добре при удар на Ди Мария по диагонал извън наказателното поле.

Минути по-късно ПСЖ поведе!

Лошо изчистване на Ван Дайк при атака на домакините доведе до голов удар на Хуан Бернат пред вратарското поле - 1:0 за Ливърпул!

Снимка 392101

Източник: uefa.com

Последваха нови шансове за парижани, но Алисон се намеси при опасни атаки, целящи да намерят Кавани и Мбапе.

В 37-ата минута домакините удвоиха!

Чудесно проведена атака завърши с остро подаване на Мбапе към Кавани, който не успя да преодолее Алисон от близка дистанция, но отбитата топка бе довкарана от Неймар - 2:0!

Ливърпул не се виждаше как ще затрудни Джанлуиджи Буфон, който нямаше никаква работа до 44-ата минута, когато Мане бе съборен в наказателното поле и съдията Марчиняк даде дузпа!

Снимка 392119

Източник: uefa.com

От бялата точка Милнър не сгреши и така при 2:1 двата отбора се оттеглиха на почивка...

Втората част започна с попадение за ПСЖ на Маркиньос, правилно отменено поради засада.

Постепенно играчите на Ливърпул успяха да овладеят центъра на терена и да пренесат събитията пред полето на противника, но хаосът властваше в игрчите на Клоп.

Снимка 392120

Източник: uefa.com

До края на срещата те така и не успяха да създадат реална голова опасност пред вратата на Джанлуиджу Буфон, докато на другата врата Неймар и Мбапе пропусна добри ситуации за гол.

Маркиньос също можеше да вкара за 3:1, но удар с глава на бразилеца бе спасен по блестящ начин от Алисон.

И така, ПСЖ - Ливърпул 2:1, трета поредна загуба за мърсисайдци при гостуване този сезон в Шампиоска лига и много въпросителни относно продължаването към елиминациите...

Снимка 392124

Източник: uefa.com