Тотнъм победи Интер с 1:0 и запази теоретичните си шансове за излизане от група "B" на Шампионската лига. Английският отбор имаше сериозно игрово предимство, но голът падна десетина минути преди края. Безценното попадение беше дело на резервата Кристиан Ериксен след прекрасен пробив на Сисоко и находчив пас на Деле Али.

Тотнъм - Интер 1:0, Ериксен материализира натиска
на живо

Тотнъм - Интер 1:0, Ериксен материализира натиска

Последен шанс за "шпорите" да останат в битката за осминафинал, на италианците им стига равен

Домакините заложиха на атаки от самото начало. Те разиграваха дълго топката и търсеха празни пространства в полето на Интер. Италианският отбор беше прибран назад и не допускаше  опасни ситуации.

Все пак футболистите на Тотнъм успяха да стигнат до няколко половинчати стиуации, от които не можаха да се възползват. В 39-та минута далечен удар на Хари Уинкс срещна напречната греда на вратата на Ханданович. Това се оказа единственото положение през първото полувреме.

Малко преди почивката Борха Валеро смени контузения Раджа Наинголан. Именно Валеро в последните секунди можеше да отправи удар от около 10 метра, но Орие успя да му дръпне топката в последния момент.

Снимка 392115

Източник: GettyImages

През второто полувреме Спалети прибра отбора си още по-назад, припомняйки си тактиката на знаменития му предшественик Хеленио Херера. Момчетата на Маурисио Почетино търсеха всякакви възможности да пробият катеначото, но положения почти нямаше.

Гостите погледнаха напред след 75-а минута, когато направиха първата си атака. Те се увлякоха малко и тогава Тотнъм удари.

Сисоко направи страхотен рейд отдясно, влезе в наказателното поле и подаде успоредно на връхлитащия Деле Али. Той не се полакоми и продължи към непокрития Ериксен. Датчанинът разстреля Хамданович отблизо.

Снимка 392126

Източник: GettyImages

В последните минути останалите без сили италианци опитаха да изравнят. Но го направиха по-скоро формално. Дълбоко в добавеното време те стигнаха до едно, недовело до нищо меле.

Все пак Интер остава фаворит за излизане от групата. Италианците ще посрещнат отпадналия тим на ПСВ Айндховен. Но в момента Тотнъм е на второ място с по-добри показатели в преките двубои. Момчетата на Почетино ще гостуват на Барселона. Каталунците вече спечелиха група "B" и може да не се напрягат в последния двубой.

Така задачата на Тотнъм изглежда "проста" - "шпорите" трябва да "копират" Интер след две седмици.

Снимка 392127

Източник: GettyImages