Първият двубой за европейския номер едно Реал (Мадрид) на Световното клубно първенство в ОАЕ стартира днес, от 19:00 часа. "Кралете" се включват директно от тази фаза на надпреварата, изправяйки се срещу единайсеторката на Ал Джазира.

В другия полуфинал Гремио победи Пачука.

Гремио победи Пачука с 1:0 и е на финал на Световното клубно първенство

Гремио и Пачука дължат незабавно извинение на футбола, деформираха топката от мачкане

Не на феновете. На целия спорт

Рафаел Варан и Гарет Бейл се включиха наравно в последната тренировка на Реал. Бранителят и нападателят бяха измъчвани от различни травми.

По принцип плановете на "белите" бяха да ползват уелския национал във въпросната среща.

Снимка 314642

Източник: Uefa.com

Ал Джазира се класира за тази фаза след като победи с 1:0 Урава Ред Даймъндс с попадение на местната звезда Али Мабхут, след асистенция на Ромариньо в 52-ата минута.

Наставникът на Реал (Мадрид) - Зинедин Зидан сподели, че допреди няколко дни не е знаел нищо за предстоящия съперник на "кралете". Зизу заяви, че всички в неговия щаб са пределно амбицирани да се поздравят с трофея от тази надпревара.

"Когато узнахме кой ще е съперникът ни, започнахме да го анализираме. Преди това не знаех нищо за този отбор, но вече имам достатъчно информация.

За Ал Джазира това е мачът на годината и ще направят всичко възможно да ни победят. Трябва да се подготвим за труден двубой", призна Зизу.

Марсело: Постиженията на Барселона не ни интересуват

Марсело: Постиженията на Барселона не ни интересуват

"Искаме единствено да побеждаваме"

Наставникът на Ал Джазира Хенк тен Кате пък подходи с чувство за хумор преди сблъсъка с Реал (Мадрид). Той с усмивка заяви, че ще използва тактиката на Жозе Моуриньо и ще "паркира автобуса", за да спре звездния състав на Зинедин Зидан.

"Ще ни трябват поне три автобуса. Може би трябва да се посъветвам с Моуриньо. Трябва да останем реалисти. Шансовете ни за победа са съвсем минимални. Разликата в класите е огромна, но отборът ми ще се бори до края", заяви Тен Кате.