Мечтата ми беше да живея в свободна и демократична България и един ден ще го постигна. Гласувах против потисническото мислене на част от депутатите.

Това обяви на 14 февруари 2014 г. след гласуването на забраната за агитация на чужд език по време на дебатите в Народното събрание за новия Изборен кодекс депутатът Хюсеин Хафъзов от т. нар. Движение за права и свободи (ДПС).

И с тези свои думи свали не само своята маска на „борец за права и свободи", но и на цялата Парламентарна група (ПГ) на ДПС, защото от движението яростно защитават своите предложения.

А именно, предизборната кампания да се води на български език, но да е предвидено в случаите, когато кампанията се води на език различен от българския, да се осигурява превод на български език. А от тук до въвеждането на турския език за втори официален е само една крачка!

В крайна сметка, предложението на ДПС не мина - "За" бяха 36, "Против" - 116, 61 бяха "Въздържал се". Прието бе предложението на мнозинството - "За" бяха 183, "Против" - 32. Това накара Хафъзов нагло да заяви, че: „Аз ще бъда свободен, въпреки вашите рестриктивни действия."

Още по-нагло прозвучаха от трибуната на парламента следващите му думи: „Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган."

Тоест, депутатът от ДПС директно и открито заплаши не само гласувалите против предложението на движението народни представители, но и целия български народ с връщане към годините на необявена война от Турция на България.

Война, която е провеждана било чрез шпионаж в полза на Анкара, било чрез кървави терористични атаки в страната. А, както личи и от справката направена от news.bg, именно с тези „дейности" са се занимавали идолите на  Хафъзов!

Изказването му предизвика бурни реакции в парламента. Атакистите и депутатите от ГЕРБ напуснаха залата ядосани, а по-късно лидерът на Атака поиска главният прокурор да се заеме с Хафъзов. Съдейки от практиката обаче шансовете това да се случи са повече от минимални!

Впрочем, кой е Хюсеин Хафъзов?

Депутатът от ДПС е избран за народен представител на 12 май 2013 г. във втори МИР - Бургас. Според Български националистически форум той е ислямист-проповедник. Основание за това твърдение е, че провокативното му изказване от парламентарната трибуна съвсем не е единствено.

БНФ цитира и други негови изявления, които го представят в този му образ. Така, например, на 18 юли 2006 г. същият Хафъзов, в качеството си тогава на главен секретар на Главното мюфтийство, на среща със столичния кмет Бойко Борисов, настоява: "Да се направи измерване на децибелите от столичната джамия "Баня башъ" и на всички останали храмове."

Говорителят на мюсюлманската общност е поискал да се измери звукът на храм-паметника "Св. Александър Невски", руската и католическата църкви.

"Ако нашият звук е по-силен от камбанния звън сме готови да го намалим, но със забележката, че това ще означава да го спрем, тъй като вече е понижен до минимум. Ще видите, че камбанният звън е много по-силен от езан", каза след срещата Хафъзов. Той обясни, че ще се съобразят и ако децибелите надвишават изискванията..."

Както се казва, коментарът е излишен. Затова, крайно време е господата Борисов, Станишев и Сидеров да не спят, ами да натоварят партакешите на тоя нахалник и с еднопосочен билет да го отправят за Турция.

Още повече, че Хафъзов дори не се опитва да крие топлите си чувства не само към Турция, но и към О,Бозе почившата Османска империя. Колко ли му се иска това последното да не се бе случвало никога говорят и по-долу цитираните негови покъртителни „душевни излияния".

"...Като погледнем последните 100 години, когато мюсюлманите стават малцинство в тази страна (България-б.а.), ние ще се натъкнем на много случаи, на много събития и факти, които будят подозрение," твърди най-безапелационно пред една от гледаните национални телевизии Хафъзов.

„Аргументите" обаче, които привежда в подкрепа на твърдението си, са в състояние да разплачат само Съюза на слепите.

Ако в момента, заявява Хафъзов, аз се оплаквам и се жалвам тук и се вайкам сутрин в ранните часове да ни гледа цяла България то е за това, че ние сме дискриминирани, че има рестрикции срещу нас, че ние имаме проблеми, включително и ислямски институт или липсата за разбиране за изграждане на ислямски институт..." Каква трагедия само, какъв позор и срам за България!

Според Хюсеин Хафъзов, съвсем друга тема е, че: „...отново клишета и стереотипи по отношение на Османска империя са една от предпоставките за негативното отношение към малцинствата в България..."

Но отново казвам, витиевато заявява народният избраник, трябва да погледнем общото отношение на българския гражданин през 1989 г., за да разберем, че аз, когато обвинявам цялата българска общественост не търся сметка от цялата българска общественост, разбира се.

Е, това последното, без да го подценявам изобщо, и докторът по философия Ахмед Доган няма да може да го обясни!

Затова пък неговият приемник на поста председател на ДПС - Лютви Местан, беше повече от ясен в изказването си след гласуването. „Този текст (за езика-б.а.) е не просто дискриминационен, този текст не просто защитава българския език, но и го разрушава", каза той. Мнозинството той определи като антиевропейско.

И въпреки призивите от БСП, ДПС да се извини за изказването на Хафъзов, заяви, че оглавяваното от него движение изобщо няма да го направи.

Компромис с този Изборен кодекс няма да правим, категорични са от движението и увериха, че ще полагат усилия, ако не в този, то в следващ или по-следващ парламент агитацията на чужд език да стане факт.

Че няма да правят компромис с позицията си заявиха чрез Янаки Стоилов и червените депутати от „Коалиция за България". Той подчерта, че ПГ е изразила своята позиция по казуса за езика, на който може да се водят предизборните кампании в пленарна зала с гласуване на текста одобрен от вносителя.

Ако от ДПС не се извинят, от това ще следват изводи за гражданите, коментира Стоилов. Той обаче отказа да дискутира дали днешното противоречие в позициите на БСП и ДПС е начало на някакъв по-дълбок разрив.

Дали семейното съжителство между двете партии ще се разпадне и от това ще спечели най-вече ГЕРБ, в случая обаче не е толкова важно...

Големият проблем, пред който са изправени не само управляващите, но и България е все по-отчетливо открояващата се политика на ДПС за подриването на българската държавност и превръщането ни отново в „Туна вилает"!

Кога и как ще стане това зависи единствено от Турция, пред чиито лидери не само сегашните, но и предишните властимащи в България се надпреварваха да бият теманета до земята.

Засега обаче, на Анкара все още сме й нужни в ЕС!