Войната на „лилипутите", крепящи в различна степен управляващите, съвсем загрубя. Неотдавна Мартин Димитров атакува „самостоятелния играч" Божидар Димитров с искане на оставката му като министър без портфейл.

Резултатът от този напън бе единствено, че Мартин си спечели популярното прозвище за нисък човек - „лилипут", а наглият му съфамилец дори „великодушно" му разреши, ако предпочита да го наричат и „джудже".

Сега обаче сме свидетели на нов удар под кръста. Този път го нанесе не някой друг, а лично „рицарят на плаща и кинжала" Атанас Атанасов и от него болезнено се присви самият Волен Сидеров.

Че тъмносините спешно се нуждаят от реванш след шамара, който им заби Симеон Дянков с намерението си да отстрани от борда на директорите на „Информационно обслужване" Атанас Атанасов - спор няма!

Евентуалната реализация на този „пъклен план" на 21 септември, когато е насрочено общото събрание на фирмата, ще бъде тежък удар не само за о.р. генерала, но и за партията му. Както и за болезнената й амбиция да контролира, колкото е възможно повече от информационните потоци в страната.

Иван Костов никога не забравя прословутата формула на Збигнев Бжежински - „информация = власт"! Доказа го и, когато бе неоспоримият „Командир", и сега, когато тичка между краката на премиера.

Затова и с толкова горест той преживя крушението на опита за реванш преди месец на верния му Методи Андреев срещу шефката на ДКСИ Цвета Маркова. Тогава Бойко Борисов отсече: „Не!" и Маркова оцеля, а данните за злоупотребите й бяха бързо заметени под килима.

И ако това безпардонно отношение към щенията на Костов предизвика само повишаване на словесната му активност, то подготовката на Дянков да свитне пажа му Атанасов вече премина всякакви граници.

Та нали откакто се раздели с шефското място в НСС Атанас Атанасов сън не го лови и има само една мечта - да контролира и манипулира, разбира се, информацията за другите. Нали за това бяха и непосилните напъни на патрона му да го сложи в управлението на фирма „Информационно обслужване".

Защото фирмата не брои единствено гласовете на изборите (нещо само по себе си много важно), не са привлекателни толкова и тлъстите заплати, които получават директорите й (никой не е казал, че Атанасов не обича парите), но там има нещо, което, както казва и Бжежински, просто няма цена.

И то е - много ИНФОРМАЦИЯ!

Държавната фирма управлява всички информационни системи на Министерството на финансите, митниците, данъчните, Сметната палата, поддържа регистрите за доходите на политици и дарителите на партии, обслужва и базата данни ЕСГРАОН.

На практика, по думите на проф.Михаил Константинов, дружеството е най-големият администратор на лични данни в страната. И всичко това от ГЕРБ искат да го измъкнат от ръчичките на Командира само една година преди изборите.

Не, няма да стане! И затова отговорът, както видяхме, е само един - удар под кръста, а най-лесната жертва е „патерицата на кабинета" - Волен Сидеров. Не стига, че на премиера Бойко Борисов все по-често се налага да подпира с него окуцяващото си правителство, но и Волен като Мартин стана „лилипут".

За една година герберско управление българският кандидат за „водач на нацията" така излиня в сянката на Бойко Борисов, че наистина се сви до политическо джудже. Е, как да не го удари на онова място, където най-много боли, „спецът" Атанасов? Той обича да бие слабите и е голям приятел на силните!

Ще кажат някои, да, ама компроматът е стар - на 26 години, значи не важи. На кой му пука на колко години е боксът, който о.р. генералът заби в срамната част на телесата на Волен, нали зави на умряло? А и това е целта.

Колкото повече Сидеров се мята от болка и срам и надига вой до небесата, толкова повече Борисов ще се замисля дали да опердаши Атанасов от управлението на „Информационно обслужване". Само оставането му може да спре ударите под кръста на ДСБ!

Пък, който иска може да си пресмята става или не става „оръжието" на Атанасов. Важен е резултатът! Всичко друго е без значение.

Ама, какво да им обясняваш на простосмъртните? Какво изобщо разбират те от шпионски игри? Това е висш пилотаж. Не е за всеки. Който не вярва, може да опита. Веднага ще се намери между шамарите на Ц.Ц.

А да си главен герой в поредния екшън на филмовата компания на МВР, както е известно,  съвсем не е здравословно - и физически, и политически. Най-малкото ще ти минат година, две, три в кауша, докато ти вземат здравето.

Затова опитният стратег и водач на ДСБ и на всички сини, колкото и да не си го признават някои от тях, поверява изпълнението на такива „изтънчени операции" на доказания воин и проверен боец о.р. генерал Атанас Атанасов.

Оръженосецът на Борисов много добре ще си помисли преди да направи каквото и да е било срещу стария кинжал на Костов. Защото информацията може и да му е стара, но той е доказал, че много добре си служи с нея.

И току виж изровил нещичко и за него, и за боса му. Затова всеопрощение за всички кадри на ДСБ и Дянков да прибере секирата. А колкото до Волен - той най-добре ще е да си припомни един стар принцип и след като е поставен в такова деликатно положение, много-много да не мърда. До три дни ще се забрави!