Под заглавието „Среща с новия Мистър Голям на България" БиБиСи публикува материала на журналиста си Ник Хигъм след срещата му с бъдещия премиер Борисов.

Хигъм отбелязва, че бившият бодигард е мъжът, на когото много българи разчитат да се справи с корупцията в страната.

Бойко Борисов е застрашителен мъж. Има обръсната глава, дебел врат и масивни рамене на борец, какъвто в действителност е бил в миналото.
Той също така е работил като пожарникар, треньор по карате, бодигард и топ полицай.

Днес той е много успял политик, констатира британският журналист.

В деня, в който го интервюирахме, той тъкмо бе приел поканата да стане новият премиер на България на официална церемония в сградата от комунистическата епоха - президентството на републиката - мраморни колони навсякъде, грандиозни стълбища и полилеи с размери на дървета.

Ние обаче се срещнахме в кабинета му в Столична община, допълва британският журналист.

Чакахме в чакалнята с други хора, които имаха молби към кмета - с човека, който трябва да строи софийското метро и старши испански полицай.

Когато най-накрая влязохме в кабинета на Борисов, кметът срази моите опити за политически разговор с грубото „спри да дърдориш и се захващай" (бел. ред - вероятно с интервюто).

Изнерви ме доста и имаше още по-недружелюбно поведение към моя български продуцент и преводач, която ми каза, че не се чувства добре след интервюто.

Застрашителната му физика без съмнение му е послужила добре в ранните 90 години, когато е предложил услугите си на бодигард на сваления комунистически диктатор Тодор Живков.

10 години по-късно той направи същото с някогашния български цар Симеон Сакскобургготски, който се върна в страната след близо половинвековно изгнание и стана премиер.
Борисов толкова е впечатлил царя, че той му дава правителствена служба.

За интервюто с нас Борисов седна на кресло, пред изобилие от сребърни купи, трофеи и медали от дните му на спортист.

Когато приключихме, той настоя да ми покаже снимките, закачени по стените. Имаше фотографии с топ ченгета от Великобротания, САЩ и Европа и приветствия от ФБР и Европол, които хвалят усилията му в борбата с организираната престъпност.
По това време генерал Борисов е главен секретар на Вътрешното министерство.

Това не беше излишно хвалене. Тези свидетелства са доказателство за това, че той наистина е сериозен в обещанието си да „изчисти" страната си.

По думите му той е подготвен да направи, каквото е нужно, пише още Хигъм.

Българските политици са всеизвестни с това, че са корумпирани, но той ми каза, че няма намерение да предпазва никого, дори и министър или депутат.
Ние се нуждаем от 100-процентова подкрепа от Брюксел, казва той:

Ще направим всичко, което ни поиска Брюксел. За страна, бедна като България, е жизнено важно да се влеят отново европейски пари.

Българската корупция приема много форми.

От една страна има гангстери, известни като „мутри" или „дебели вратове", много от тях са бивши борци, които са сполучили след посткомунистическата анархия в началото на 90-те, чрез изнудване, охранителни фирми или застрахователни компании.

Политическите му опоненти понякога обвиняват Бойко Борисов, че е един от тях, въпреки че няма нито едно доказателство за това.

От друга страна са здравните работници, които се съгласяват да забързат лечението ви или пък пътните полицаи, които си затварят очите за високата скорост за малко кеш и много други...

Срещнах се с разследващ журналист, който се занимаваше със случай на автоинструктор, който дава шофьорска книжка на човек, който никога не се е качвал на кола. Цената - 300 лв.

Българите се обръщат към Бойко Борисов, който да ги извади от тази каша, пише още британският журналист.

В материала на БиБиСи следва описание на победата на ГЕРБ на изборите и голямата подкрепа, която партията е получила от избирателите.

Не са пропуснати и честите напоследък изяви на Борисов, който открива детски градини и спортни площадки.

Сред множество камери той галеше детски главички, бъбреше с майките и хвалеше бабите.
Няма съмнение, че е популярен, но такъв беше и бившият премиер - царят, чиято партия не можа да влезе в парламента на последните избори.

Българите сега искат да видят дали кариерата на Бойко Борисов ще тръгне по същия път и дали, както обещава, наистина може да се справи с проблемите на България, завършва материалът на БиБиСи.