31 октомври 2021 г. В този ден вие може умислено да си перете маските или пък да си прехвърляте забравената маска от септември в друг джоб, като коронолога Мангъров, но здравите сили не спят. Защото се задава опасност, много по-унищожителна от коронавируса и също толкова мракобесна като 5G, чипирането и Бил Гейтс. Хелоуин.

Този омразен чуждоземен празник заплашва да затрие всичко изконно българско (не питайте кое е то), и напълно да асимилира патриотично настроените българи. А те са много. Организират се в социалните мрежи и се надъхват за предстоящото шествие на родолюбци пред Националната библиотека "Св.св Кирил и Методий".

Там в 18,15, ще се съберат хора, голяма част от които никога не са влизали в библиотеката. Положителното е, че сега имат повод да разберат къде точно се намира. Съборището е свикано от Национално движение "Хан Кубрат". Между другото част от симпатизантите му все още са убедени, че Хан Кубрат е Ханко Брат, но това е незначителна подробност, която не може да убие родолюбивия им подем.

Затова, довечера пред библиотеката, те ще се преброят - хората, които зачитат българските празници и народни обичаи, но не знаят нито едно българско стихотворение наизуст. Което не пречи да се провикват екзалтирано за "Майка България" на халба бира.

Ако някой си мисли, че тазвечершното шествие е поредния повод за затварянето на някой булевард, много се е объркал. Патриотите ще маршируват, за да покажат в навечерието на Деня на народните будители, че и ние имаме своите празници и народни обичаи и не трябва да ги омаловажаваме за сметка на чужди. Основно да покажат на децата.

Нека се опитаме да обобщим най-типичните характеристики на един яростен противник на Хелоуин. Разбира се, той е патриот. На 3-март пак излиза на шествие, поводът не му е много ясен, но е нещо свързано с освобождението на България. Сред българските традиции, които почита, е варенето на ракия. На химна знае първия куплет и припева. За сметка на това може да изкара "Ако умра ил загина" почти без да се запъне. Ако има и с какво да гръмне накрая, още по-добре.

Покрай многото участия в родолюбиви акции е научил и кои са трите цвята на трибагреника. Чувал е за стихотворението "Аз съм българче", но не знае кой го е написал. Децата му и те не знаят, но са научени да не занимават баща си, докато си пие ракията със салата - шопска, защото е българска.

Ходи с черни тениски със страшен знак на гърдите, защото е мрачен български субект и е против всички цветно и джендърско. Абсолютен противник на Истанбулската конвенция и "третия пол". Като забърсва някой шамар на поколението си, се оглежда да не го видят "шведските педофили", които са хвърлили око на българските деца.

Може да го засечеш на някоя "безредица" да хвърля камъни и бутилки, но няма да го познаеш, защото е с маска или качулка.

Традиционно як, нерядко с шкембе. В състояние е да строши пейка в името на "майка България", в знак на протест срещу всякакво чуждопоклонничество.

Отсега можем да прогнозираме, че на днешното шествие ще има факли, това е толкова изконно българско, някоя и друга патриотична песен и героично провикване в прослава на Родината.

На кого е нужно това изхвърляне на прабългарски тестостерон? Има празник, който забавлява децата, които напоследък и без друго имат малко поводи да се повеселят. На този празник се събират бонбони, обичай, който с нищо не застрашава националната ни принадлежност. Има и страшни или смешни маски, с които символично гоним злите сили. Нещо лошо дотук?

Вие може и да не виждате явната заплаха, но ако погледнете в социалните мрежи веднага ще се отърсите от заблудата. Според надъханите противници на празника, Хелоуин е езически ритуал, завършвал с човешки жертвоприношения, които тайно се извършват и до днес, но затова никой не говори. Демонизъм, сатанизъм и бесовщина в най-чист вид. Еднопосочен билет за ада, за себе си и за семейството си. Гнусота и поругаване в Деня на светите безсребърници, чудотворци Козма и Дамян и Ден на народните будители.

И все пак, да не елементаризираме. Сред противниците на Хелоуин има и грамотни българи. Това обикновено са интелектуалци, в голямата си част историци, които биха сложили на вратата си бележка от типа "елате на Лазаровден или на Коледа", много популярна във фейсбук в момента. Ами да отидат! Някой да има нещо против? Вместо шумно да страдат в социалните мрежи, да облекат децата си като лазарки или коледари и да тръгнат да обикалят с тях. Никой няма да ги върне. Колкото повече празници, толкова по-добре. Защо трябва да ги противопоставяме един на друг?

Ако забелязвате, нещата са сериозни. И пак ако забелязвате, прехвалената българска толерантност е мит. Но глупостта не е.