Без сериозно напрежение премина футболната среща между националните отбори на България и Англия за евроквалификациите. Това съобщиха от МВР. 

Преди мача са задържани общо 10 души - чужди и български граждани, а деветима фенове на двата отбора са били върнати от входовете на стадиона заради употреба на алкохол. 

Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред и сигурността на жителите и гостите на София е в ход от 13 октомври.

Осигурени са необходимите сили и средства за обезпечаване на централната градска част и обществените места, както и територията на стадиона Националния стадион "Васил Левски". Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Часове преди двубоя, около 18 часа вчера в района на бул. "Витоша", е възникнала свада между двама чужди граждани.

Двама британци пострадаха при различни инциденти в центъра на София тази нощ, а трети е открит в безпомощно състояние и след свестяването си е бил агресивен към лекарите в "Пирогов".

За хулигански действия в централната част на града са задържани и други двама чужденци.

Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без инциденти.

Мачът завърши трагично за нас с 6:0 за англичаните, както съобщи по-рано Topsport.bg. Това е най-голямата домакинска загуба в историята на българския футбол. Феновете напуснаха стадион "Васил Левски" с викове "Оставка!" по адрес на шефа на БФС Борислав Михайлов и компания. Това бе предпоследният мач за тима ни от кампанията. До края на този цикъл остава само домакинство на Чехия на 17 ноември.

Това обаче не бе единственият скандал, в който се превърна мачът.

Двубоят можеше и да не завърши, а с това да се стигне и до международен скандал. Причината бяха две прекъсвания на играта заради прояви на расизъм.

Ако не победи Чехия, националният ни отбор може за първи път в историята да завърши без победа, откакто квалификациите се провеждат в групи, което ще бъде нов антирекорд.