10 години затвор получи французин, блудствал с малки момиченца в Добрич, съобщиха от Окръжна прокуратура - Добрич. Той ще лежи при първоначален строг режим и глоба в размер на 3500 лева.

63-годишният френски гражданин Е.Ж. многократно е блудствал д малолетни момиченца, за да създаде порнографски материали с тяхно участие. Той е имал такива файлове в карта-памет и външна преносима памет.

Съдят за педофилия френски пенсионер

Съдят за педофилия френски пенсионер

Той има криминална регистрация във Франция

Подсъдимият е френски пенсионер, се заселил в България през 2018 г. Той е заживял в къща под наем в село в община Балчик. Там се запознал с българско семейство, което започнало да му помага в домакинството срещу заплащане. Така мъжът се запознал и с племенничките на мъжа, които били деца на възраст от 9 до 11 години.

Постепенно французинът и децата се сближавали. Той започнал да ги разхожда с автомобила си до Балчик, Добрич и Варна. Понякога водел децата на кино, делфинариум и ги черпел в заведения. Момиченцата започнали да гостуват и в къщата му. При срещите им децата понякога били придружавани от семейството, но често 63-годишният французин ги вземал с автомобила си и оставали насаме.

През коледната ваканция на 2019 г. посещенията на децата в дома му зачестили. На 2 януари 2020 г. Е.Ж. извършил с три от децата блудствени действия. Същото се повторило и на 4 януари с две от децата, и на 5 и 6 януари.

В периода от 2 до 5 януари 2020 г. подсъдимият французин в условията на продължавано престъпление заснел с дигитален фотоапарат порнографски материал с едно от 11-годишните деца. Продължил да снима порнографски материали и с другите деца в следващите дни.

Едно от децата разказало на учителската си за престъпните действия на французина. Тя споделила това с директорката на училището, която подала сигнал в полицията. При претърсване в дома са намерени и файлове с порнографски материали с момичета, които изглеждали като непълнолетни.

Той има криминална регистрация във Франция за отвличане на малолетно лице без използване на измама и насилие и за подкупване на непълнолетно лице.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.