Окръжен съд - Бургас е признал подсъдимия Динко Вълев за виновен в това, че на 20.03.2015 г., в местността "Перчемлията", в землището на с. Изворище, общ. Бургас, умишлено умъртвил Б. И., поради което и на основание чл. 115, вр. чл. 54 от НК съдът му е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от 18 години.

Окръжен съд - Бургас, след обявяване на присъдата, в условията на чл. 309 от НПК, е разгледал мярката за неотклонение по отношение на подсъдимия. Предвид обстоятелството, че Динко В., към момента на внасянето на обвинителния акт и до приключване на съдебното производство с присъда, не е бил с взета мярка за неотклонение, предвид постановената спрямо него осъдителна присъда и с оглед размерът на наложеното му наказание "лишаване от свобода", което ще трябва да търпи ефективно, съдебният състав е преценил, че следва да вземе мярка за неотклонение спрямо Динко В., за да обезпечи изпълнението на присъдата.

"Ловецът" на мигранти Динко от Ямбол задържан на македонската граница

"Ловецът" на мигранти Динко от Ямбол задържан на македонската граница

Опитал да пренесе паметна плоча, подобна на тази, която беше потрошена от македонския журналист

Същевременно, доколкото към онзи момент подсъдимият е имал добро процесуално поведение, винаги е бил намиран на местоживеенето си и не е ставал причина за отлагане на делото, съдът е преценил, че най-подходяща за целта се явява мярката за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева.

Съдът е наложил на подсъдимия и мярка "забрана за напускане територията на Република България".