13 години затвор получи 46-годишният Стефан Стефанов, който уби с нож жената, с която е живеел, а след това наряза тялото ѝ с моторна резачка, за да прикрие престъплението си.

Делото срещу него се гледа днес в Шуменския окръжен съд по съкратено съдебно следствие, съобщава Дарик радио.

Уважен е бил и гражданският иск за 100 000 лв., предявен от сина на убитата жена.

Стефанов е заявил пред съда, че не бил планирал убийството и съжалявал за случилото се.

Присъдата не е окончателна, като прокурорът по делото е заявил, че ще я протестира.

Убийството на 49-годишната Галина е извършено в периода от 13 до 21 август 2016 г. в дома на Стефан на ул. "Червена стена" в Шумен.

На 21 август 2016 г. при проверка в дома на подсъдимия полицейски служители открили и иззели останки от разчленен труп на жена.

Убийството на Галина било извършено с пет прободно-порезни наранявания с нож.

След убийството Стефанов намерил спестените от работа в Канада пари на Галина и с тях купил автомобил "Форд Фокус", с който да превози трупа на жертвата си. Плановете му се провалили, след като в деня на покупката на колата, Стефанов катастрофирал.

Разследването на убийството установило по категоричен начин, че подсъдимият закарал блъснатия автомобил на ремонт на 16 август 2016 г. Същия ден той закупил моторна резачка, за да разчлени тялото на Галина. За тленните останки купил и чували, в които да ги сложи и извози от дома си.

Двамата имат дъщеря. Животът в семейството бил непоносим. Често Стефанов посягал на Галина, както и на дъщеря им. След като отношенията станали нетърпими, пострадалата потърсила помощ в полицията. С решение на Шуменския районен съд Стефан бил отстранен от дома им и му била наложена забрана да го доближава за срок от 18 месеца.

46-годишният мъж е осъждан 7 пъти. Съдебнопсихиатричната експертиза по делото го определя като индиферентен към убийството, с липсващо емоционално съпреживяване и формално декларативна критичност. Цялото поведение на подсъдимия според съдебните психолози след тежкото умишлено деяние било насочено към прикриване на следите.