Полицията е задържала непълнолетно 15-годишно момиче, което е разпространявало наркотици и дрога до оградата на училище в София. Тя е разпространявала най-много марихуана от порядъка на няколкостотин дози. Това стана ясно от думите на комисар Петър Петров, началник на отдел "Противодействие на криминалната престъпност", който оповести резултати от спецоперация срещу престъпленията с наркотици около училищата на територията на София.

Полицията е работила както по сигнали, така и по вътрешна информация за разпространение на наркотици около училищата.

Основните наркотици, на които полицията се е натъкнала, са метаамфтемин и малко количества кокаин.

Комисар Петров не каза какви са начините за зарибяване на подрастващите с наркотици, тъй като: не се изнася оперативна информация пред широката общественост. Иначе дилърите на дрога стават все по-малки и вече дори и непълнолетни лица, като някои от тях и не дори и частична наказателна отговорност.

Той обясни, че в резултат на специализираната полицейска операция са проверени над 1 000 лица, образувани са 15 досъдебни производства и са задържани 23 души.

15-те досъдебни производства са за наркопроизводство, като отделно от това са образувани 2 досъдебни производства по отношение на управление на МПС след употреба на наркотици.

Комисар Петров уточни, че след като се въведе мярката за отнемане на моторни превозни средства заради употреба на алкохол и наркотици, тези случаи драстично намаляват.

Заловиха дилъри на три вида дрога в Софийско

Заловиха дилъри на три вида дрога в Софийско

Иззети са над 30 кг коноп марихуана, както кокаин и MDMA