Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на 21-годишен мъж заради побой за предимство на пътя.

Случаят е от 13 ноември 2019 г. Около 20.20 часа пострадалият М. Р. Шофирал по ул. "Битоля" в София. В автомобила с него пътувала и съпругата му. Движението по ул. "Битоля" в този участък било разрешено само в избраната от него посока. Срещу автомобила на потърпевшия се приближила колата, управлявана от обвиняемия.Макар и да се движел с автомобила си в забранена посока, той не искал да се върне назад. Не можел обаче и да продължи движението си напред поради отказа на пострадалия да се върне на заден ход, убеден, че се движи в единствената разрешена за движение посока по улицата.

Шофьори се сбиха на кръстовище в Пловдив

Шофьори се сбиха на кръстовище в Пловдив

Случаят се разследва

Недоволен, подсъдимият слязъл от автомобила си и се приближил до колата на другия мъж. Докато той слизал от колата си, обвиняемият бързо му нанесъл удари с юмруци в лицето и ритник в дясната ключица. По този начин му причинил счупване на носните кости, разкъсно-контузна рана, мекотъканни травми, които му причинили лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Обвиняемият извършил деянието по хулигански подбуди, като изразил явното си неуважение към обществото и незачитане на приетите норми на поведение, сочат от прокуратурата.

При разследването било установено, че обвиняемият е осъждан. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.

Саморазправите на пътя стават все по-често явление. Припомняме, вчера шофьори се сбиха на кръстовище в Пловдив.