16-годишно момиче ограби възрастна жена в столичния кв. "Дружба", съобщават от прокуратурата.

Спрямо нея е повдигнато обвинение.

Досъдебното производство по случая започнало, след като за грабежа било сигнализирано на телефон 112. Пристигналите на мястото служители от сектор "Охрана на обществения ред"установили на място двама младежи.

При разследването било установено, че на 20 ноември 86-годишна жена изтеглила парична сума от банкомат на бул. "Професор Цветан Лазаров" - 590 лева. Докато прибирала парите си, потърпевшата била блъсната от непознато момиче, което издърпало портмонето от ръцете й. Веднага след това девойката избягала. При нападението пенсионерката получила фрактура на тазобедрената става.

Случаен свидетел на инцидента видял двамата бягащи младежи и се опитал да ги спре. Момичето се скрило между паркираните автомобили, като междувременно изхвърлило чуждото портмоне. Придружаващото го момче заявило, че не е съпричастно към грабежа и убедил приятелката си да признае вината си, което тя направила пред полицаите.

Пострадалата възрастна жена е в болница. Откраднатите пари са приобщени към материалите на досъдебното производство, като по най-бързия начин ще бъдат възстановени на пострадалата. Момичето е задържано за 72 часа. Установено е, че то е криминално проявено за кражби, грабежи, държане на наркотици и хулиганство.

Предстои спрямо обвиняемата да бъде внесено искане за постоянен арест.