Едно от момичетата, издирвани от Интерпол е 16-годишната Малина, която избягала в Германия с приятел, за да не стане купена съпруга на друг. 16-годишната ромка Малина, която е обявена за международно издирване, била спазарена от родителите. Те дори взели капаро от семейството на кандидат-жениха, но сега трябва да връщат парите, разказва Дарик.

Пазарът на момичето става във варненското село Близнаци. Там Малина живяла на квартира с глухонемите си родителите си. Момичето се влюбва в с година по-големия от нея Аладин. Двамата избягали през юни за Германия, за да предотвратят бъдещата сватба. Не е ясно обаче как са стигнали дотам, след като са непълнолетни.

В Германия живее майката на Аладин. Тийнейджърите са при нея, разказва дядото на момчето. Той обаче твърди, че не знае в кой град се намират. Неговата снаха Любка и синът му са разделени преди години и тогава жената имигрира с друг мъж. В Германия живее и по-голямата сестра на избягалото момиче.

"Малина има завършен 8-ми клас. Семейството е прилично, а момичето е културно и възпитано. Вписва се сред местните, участва в самодейните мероприятие - пее, играе", описва я кметът на село Близнаци Димитър Димитров.

Седмица след изчезването на Малина родителите й освобождават квартирата си в село Близнаци. Бащата се връща родното си село Приселци, където са братята му, а следите на майката се губят.

Сумата, която двамата трябва да връщат за провалената сватба, не е известна. Местните хора в Близнаци обаче предполагат, че парите не са малко. Малина Василева Димитрова е обявена за издирване в сайта на "Интерпол".