Окръжна прокуратура в Хасково e привлякла като обвиняема 17-годишна девойка с инициали Е.К. за това, че на 24 август се е опитала умишлено да убие 83-годишната си баба в град Меричлери в област Хасково.

Макар и непълнолетно, момичето е разбирало свойството и значението на извършеното деяние и е могло да ръководи постъпките си, съобщават от държавното обвинение. Срещу момичето е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115 вр. чл. 18 ал.1, вр. чл. 63 ал.2 т.2 от Наказателния кодекс.

След възникнал словесен конфликт, който преминал във физическа саморазправа, девойката нанесла няколко удара с нож в тялото на възрастната жена с инициали Л.С., след което избягала. Отишла при съседи и им съобщила, че баба й не се чувствала добре. Те намерили 83-годишната жена в безпомощно състояние. Подали сигнал на спешния телефон 112, като на място се отзовали полицейски и медицински екипи. След преглед ранената била отведена за лечение в болнично заведение в Пловдив.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се води от следовател. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначени са съдебномедицински и психологична експертизи.

Девойката е задържана за срок до 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Хасково да внесе искане в съда да й бъде наложена на мярка за неотклонение "задържане под стража".

18-годишен преби майка си и баба си в Пловдив
Обновена

18-годишен преби майка си и баба си в Пловдив

Младежът е задържан