Великотърновският окръжен съд постанови 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за един от извършителите на грабежа в прохода "Хаинбоаз" - Ивайло Василев - Горния.

Припомняме, при въоръжения грабеж от август 2011 година бе прострелян Атанас Атанасов и му бе отнета сумата от 65 656 лв. Мъжът оцеля след дълго пребиваване в болница с тежки и средни телесни повреди. 

Делото срещу другия съучастник в грабежа - Хосе М., беше спряно заради бягството му от Софийския градски затвор през 2014 година, уточняват от съдебната институция. 

Съдът постанови и още 15 години затвор за Бойчо Т., като той е признат за виновен, че е улеснил извършването на престъплението, като им е предоставил оръжие на извършителите.

Общо 5 години лишаване от свобода при общ режим, в затворническо общежитие са постановили магистратите и за Иван Р. Обвинението против него е, че предоставил на извършителите на грабежа информация за простреляния бизнесмен, като по този начин ги е улеснил в извършването на деянието.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд.