През последните 24 часа са потвърдени 11 нови случая на свински грип в Европа. Осем от тях са съобщени от Великобритания, като 7 са чрез предаване на инфекцията от човек на човек, а при 6 има връзка с потвърдени по-рано случаи в училище в югозападен Лондон.

Допълнително е потвърден 1 случай от Италия, който е с възможно заразяване чрез предаване на инфекцията от човек на човек. Касае се за 2- годишно дете, част от семейно огнище, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

През последните 24 часа са съобщени 8 случая на предаване на заразата от човек на човек в страните от ЕС и ЕАСТ, което прави общо 36 потвърдени случая в 4 държави. Така Общият брой на регистрираните потвърдени случаи е 184 в 13 страни.

В страни извън ЕС и ЕАСТ броят на потвърдените случаи на грип A(H1N1) е нараснал на 4201 в 16 страни. Първи смъртен случай е съобщен в Коста Рика, става въпрос за 53-годишен мъж с придружаващо заболяване.

Още 3 смъртни случая са съобщени в Мексико.

САЩ са съобщили за още 615 потвърдени случая. Увеличението на потвърдените случаи в САЩ се дължи на увеличения брой изследвания, които се провеждат.

Повече случаи са потвърдени в Централна и Южна Америка: Коста Рика - 2 нови случая - общо 3; Гватемала - 2 нови случая - общо 3; Панама - 2 нови случая, общо 3; Салвадор - 2; Аржентина - 1; Бразилия - 2 нови случая - общо 6 и Колумбия - 1.