19-годишно момиче е задържано на гръцката граница, докато се е опитала да я премине нелегално, съобщи МВР.

Тя е заявила, че бяга от баща си, който насилствено я принуждавал да проституира.

Преди дни в Гранична полиция бил получен сигнал, че 25-годишен грък е отвлякъл момичето от Харманли, като насила я качил в личния си автомобил.

Информацията била подадена от 44-годишният й баща. Веднага са уведомени всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На 6 май на ГКПП-Капитан Петко войвода пристигнал за излизане от страната лек автомобил Ситроен, управляван от 25-годишния мъж.

При извършената проверка граничните полицаи открили момичето между предната и задната седалка, покрито с юрган.

Тя разказала, че преди три месеца баща й я продал на гръка за 1000 евро. 400 платил веднага, а останалите се договорили да даде след няколко месеца.

През март и април момичето и гръка живеели в Гърция. В началото на май дошли в Харманли. Тогава бащата изгонил чужденеца, а дъщеря си набил.

Казал й, че й е намерил нов съпруг от Хасково и ще я продаде на него. Младата жена се свързала по телефона със гръка, а по-късно успяла да избяга от вкъщи.

Два дни двамата се укривали. Тъй като баща й бил взел личната й карта, решили да опитат да премине границата нелегално.

На граничните полицаи момичето казало, че баща й я продавал от 14-годишна на 11 различни мъже. При тях тя престоявала по 2-3 дни, докато успее да избяга.

Няколко пъти се възпротивявала на баща си, за което била пребивана. Мъжете, на които била продавана, се възползвали секусално от нея.

Тя обаче не се оплакала на никого досега, защото се страхувала от баща си.

Въпреки че била продадена по същия начин на гръцкия гражданин, впоследствие се влюбила в него. Дори споделила, че е бременна във втория месец.

В хода на разследването станало ясно, че срещу бащата на момичето има образувани полицейски производства за противoобществени прояви в Харманли.