Трима души са задържани във връзка с убийството на 13-годишната Александра от Провадия.

В ареста се намират двама мъже и една жена.

Основният обвиняем е 19-годишният мъж - Красимир Т. Той е направил самопризнания. Престъплението е квалифицирано като грабеж с убийство, което предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, до живот или доживотен затвор без право на замяна (член 199, ал.2, т.2 от Наказателния кодекс).

Активно се работи за установяване съпричастността и на другите двама към престъплението.

Мъж и жена са задържани за убийството на Александра

Мъж и жена са задържани за убийството на Александра

Полицейски източници...

Стана ясно, че грабежът е бил за златните накити на момичето, като престъплението е умишлено и тежко.

Разследващите вчера са проверявали златарските магазини и ателиета във Варна, за да установят дали някой не им е предлагал за продажба част от златните накити. 

Разследването продължава. Резултатите от аутопсията показват, че момичето е било удушено, като моментът на смъртта съвпада с момента на изчезването й. 

Допълнителни съдебни експертизи ще установят дали жертвата е била изнасилена или са извършвани блудствени действия с 13-годишното момиче.

На брифинг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров и директорът на ОД на МВР главен комисар Даниел Пашов категорично отрекоха да е оказан натиск или насилие над задържания.

На брифинга във Варна обаче не бе отговорено на въпроса дали сребристата кола, за която има свидетелски показания, че момичето е било видяно да се качва насила в нея, принадлежи на някои от заподозряните.

Припомняме, на 12 април след 22 дена в неизвестност трупът на Александра Сивриева бе открит в изоставената сграда на т.нар. Ловен дом в Провадия.