19-годишно момиче беше пребито до смърт в Айтос. Предполага се, че за смъртта на младата жена е отговорен нейният приятел, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Около 22.30 часа на 16 юни, събота, в Районното управление в Айтос е получен сигнал, според който хора са открили младо момиче в безсъзнание. Момичето било в жилище, разположено на улица "Хаджи Димитър" в Айтос. Според сигнала момичето имало множество рани в областта на главата и тялото.

На мястото са изпратени екипи на "Спешна помощ" и полицията. Момичето е транспортирано по спешност в реанимацията на болницата в Бургас.

Установено е, че пострадалата е 19-годишна млада жена с инициали И. Т.

Медиците приели веднага пострадалата. Тя имала тежка черепно-мозъчна травма.

Вследствие на тежките си наранявания около 2.40 часа през нощта 19-годишното момиче умира в болницата.

Полицаите започват разследване веднага след сигнала. Според данните на МВР по случая е задържан приятеля на убитата - 27-годишен мъж от София с инициали Т. Е.

Задържаният е бил криминално проявен. Той живеел на семейни начала с убитото момиче. Двамата имат и дете на 2 години и 8 месеца.

Властите са извършили множество действия в хода на разследването. Огледано е местопроизшествието, разпитани са свидетели, съседи. Иззети са образци, натривки и други.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас.