21-годишен рецидивист на мотор спретна две гонки на полицията в рамките на две седмици. След това същият се оплака, че е станал жертва на полицейско насилие.

Около 15 часа на 2 януари, сряда, в близост до село Росен, 21-годишният карал мотора си и не спрял на стоп сигнал на катаджии. Вместо това той увеличил скоростта и се запътил в посока село Веселие.

Полицаите от Районното управление в Созопол включили звуков и светлинен сигнал и тръгнали да преследват нарушителя. В хода на гонката униформените констатирали, че водачът е поставил на мотора регистрационна табела от друго превозно средство.

Водачът успял да избяга и укрил мотора. Впоследствие обаче, в рамките на същия ден, той е издирен от полицаите. Той се явил в полицейското управление с баща си, след което бил задържан за срок до 24 часа.

По време на задържането се наложило младият мъж да бъде откаран в "Спешното отделение" на болницата в Созопол. Там той трябвало да получи медицинско освидетелстване, но същият изрично отказал, което било надлежно документирано от служителите в заведението.

По случая в управлението в Созопол е образувано бързо полицейско производство, като след приключване на действията по него около 19 часа на 2 януари, три часа след задържането му, 21-годишният мъж е бил освободен.

Задържаният подал жалба в полицията, че срещу него е упражнено полицейско насилие, по която жалба вече е заведена преписка и тече проверка. Към депозираната жалба не е приложено медицинско свидетелство за нанесени телесни повреди, допълват от полицията.

21-годишният мъж има криминално минало - през 2012 и 2013 година, когато той бил около 16 години, е регистриран в системата на МВР за кражби на акумулатори и гориво. И по двете досъдебни производства мъжът сключил споразумения с прокуратурата.