В рамките на изминалото денонощие в страната са станали 21 тежки пътнотранспортни произшествия. Загинал е един човек в Нова Загора. 38 души са били ранени, от които двама са с опасност за живота. Това сочи черната статистика на МВР за пътните инциденти през изминалото денонощие в страната.

Само в София през изминалите 24 часа са възникнали 149 леки пътни произшествия. Тежките катастрофи са били 2, като при тях няма загинали хора, 5 души са били ранени.

Мокри и заледени участъци по пътищата, на места има мъгла

Мокри и заледени участъци по пътищата, на места има мъгла

Температурите са в интервала от -5° до 15°...

До тежката катастрофа в Нова Загора се е стигнало, след като автомобил самокатострофира и се удря в дърво.

Около 13.30 часа на телефон 112 е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на път ІІІ-5503, в землището на село Еленово. Установено е, че лек автомобил, управляван от 62-годишен водач от Нова Загора, е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. Инцидентът е станал при маневра по десен завой.

Вследствие на удара на място е загинал човекът, возещ се до водача - 80-годишен мъж от село Сокол.

В колата имало и втори пътник - 60-годишна жена. Тя и водачът също са пострадали, те са настанени в болнично заведение, без опасност за живота.

При тест за употреба на алкохол е било установено, че водачът е шофирал пиян. В кръвта му е констатирана 2.36 промила концентрация на алкохол.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Сливен. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

От началото на последния месец на 2017 година на територията на страната са възникнали общи 491 тежки катастрофи, при които са загинали 10 души. 626 души са били ранени, а 23 души към момента са с опасност за живота.
От началото на 2017 година у нас са регистрирани 6 817 тежки ПТП-та, които са взели 670 жертви.