Три опита за внос на стоки с фалшива марка предотвратиха митнически служители от „Капитан Андреево" само през последните няколко дни.

4735 текстилни изделия са открити в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния, съобщиха от Агенция „Митници".

Задържаните стоки носят сходни надписи и щампи с фигуративната търговска марка HELLO KITTY.

При проверката на товарен автомобил, пътуващ от Турция за България, митничарите от Свиленград открили 19 950 полиетиленови чанти с надписи LEVI'S.

При друг случай бяха задържани 368 недекларирани парфюма и тоалетни води. Стоката е открита при проверка на лек автомобил с пазарджишка регистрация, пътуващ по дестинация Турция - България.

В него пътували две жени - от София и Пазарджик. При проверката на мястото на резервната гума и на други места в купето и багажното отделение са открити недекларирани общо 368 парфюма и тоалетни води, всички - носещи световноизвестни търговски марки.

Съставен е акт срещу жената, управлявала лекия автомобил.

В изпълнение на Регламент 1383/2003г. на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки, които са подали общностно заявление за защита на права върху интелектуална собственост.