Над 300 000 тютюнопушачи по света спряха цигарите, използвайки системата IQS (I Quit Smoking), чиято цел е трайно отказване от тютюнопушенето  

Компанията I Quit Smoking (Аз отказах цигарите), предлагаща този метод за спиране на тютюнопушенето, е международна франчайзингова мрежа.

По методът IQS се отказват от вредния навик пушачи в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Северна Африка, Близкия Изток, а от миналата година вече и в България.

У нас бяха постигнати едни от най- добрите резултати на програмата I Quit Smoking, в която участват специалисти- физиотерапевти. 

Българският IQS център се намира в Медицински Център „Асцендент"- София.

В началото на всеки сеанс терапевт цели да разбере навиците, степента на зависимост, мотивацията, ритъма на живот на пушача и всичко необходимо за да бъде проведена успешно процедурата по програмата.

Получената информация се отразява в компютър, който изготвя индивидуална програма за същинската част - т.нар. аурикулотерпия.

Съвместявайки познанията за акопунктура и най- модерна техника, аурикулотерапията използва ушната мида като „карта на човешкото тяло".

В точно определени точки на ухото, чрез подаване на слаби електрически импулси с IQS компютър се предизвиква състояние на трайна липса на нужда от цигари.

IQS се препоръчва и на бременни и подрастващи.