Министърът на вътрешните Младен Маринов работи връчи 341 нови служебни автомобила, предназначени за няколко областни дирекции на МВР.

Автомобилите ще бъдат разпределени между 9 областни дирекции на МВР: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция "Жандармерия".

Цацаров предлага нов модел на полицейско присъствие по места

Цацаров предлага нов модел на полицейско присъствие по места

Моделът за разследване на престъпленията не работел според Цацаров

Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси и разтегателни бариери, информират от пресслужбата на МВР.

Министър Маринов пожела на полицаите да работят с тях в полза на хората.

"Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за ЕС", заяви Маринов.

По думите му друга част от колите ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, тъй като те основно участват в обезпечаването на малките населени места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи недостигат.

Борисов отсече - край на липсата на полицаи в селата

Борисов отсече - край на липсата на полицаи в селата

Колкото полиция трябва, толкова ще се изкара

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд "Вътрешна сигурност" на ЕС "Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници".