Само за ден полицаите в Пловдив хванаха 4 дрогирани и 4 пияни шофьори.

На 11 април, вторник, при работа по безопасност на движението в областния град, полицаи заловили двама криминално проявени мъже - 29-годишен пловдивчанин и 36-годишен от Хисаря.

Около 23 часа 29-годишният пловдивчанин преминавал по улица "Ландос", когато полицаите понечили да го спрат. Шофьорът не реагирал на подадения сигнал със стоп палка, вследствие на което започнало преследване. След кратка гонка полицаите установят колата, която самокатастрофирала на булевард "Шести септември". Алкохолната проба на водача отчела наличие на 1.41 промила алкохол в кръвта.

Около същото време 36-годишният гражданин от Хисаря е спрян на улица "Васил Левски". Той бил добре познат на органите на реда. При проверка на водача полицаите установяват, че той шофира под въздействието на амфетамин.

Полицаите заловили и други трима шофьори, каращи под въздействието на наркотични вещества - 31-годишен мъж от село Милево, 29-годишен мъж от София и 39-годишен мъж от Карлово. 

Полицаите заловили и 40-годишен мъж, който карал трактор без регистрационни табели, с 2.76 промила алкохол в кръвта. Други двама за хванати да шофират съответно с 1.74 и 1.92 промила.

Срещу нарушителите са образувани бързи производства.

За същия период на територията на област Пловдив са констатирани 31 катастрофи с причинени материални щети.